Amit érdemes tudnod

Kíváncsi vagy, hogyan zajlanak a folyamatok?

1.Fázis

Díjmentes beszállítás

Megrendeléstől függően többféleképpen érkezhet üzemünkbe a javítandó felni:

 • személyesen
 • futárszolgálatot küldünk a megadott privát címre vagy partnercéghez és az előre küldött dobozba csomagolva kapjuk meg a felniket

2.Fázis

Állapotfelmérés

A beérkezett felniket ellenőrizzük a következő szempontok alapján:

 • mechanika sérülések
 • alaki hibák

3.Fázis

Előmosás

A használat során felrakódó makacs fékpor és egyéb szennyeződések eltávolítása nagynyomású mosóval működő zárt berendezésben történik.

4.Fázis

Szárítás

A kémiai maratás előtt a technológia megköveteli, hogy az előmosásból visszamaradó nedvességet eltávolítsuk a felnikről, ezért a felniket leszárítjuk

5.Fázis

Kémiai maratás

A felnikről javítás előtt minden esetben eltávolítjuk a régi festékrétegeket, ez több okból is fontos:

 • Az eredeti festékre bizonytalan eredménnyel tapadna meg az új festékréteg
 • Az eltávolított festékréteg alatt rejtve repedések húzódhatnak meg amiket javítani kell az újabb festési eljárás előtt

A kémiai maratás egy erre speciálisan kialakított marató kádban történik, kb. 80 C° fokon tartott folyamatosan áramoltatott maratófolyadékba mártjuk a felniket.

Az eredeti fényezés tulajdonságaitól függően ez az eljárás akár 8-10 órát is igénybe vehet.

6.Fázis

Vizes szemcseszórás (aqua blasting)

A kémiai maratás után egy vizes szemcseszóró berendezésbe kerül a felni, ahol a visszamaradt festékmaradványokat és korrózió okozta felületi hibákat tudjuk eltávolítani.

Előnye a vizes szemcseszórásnak:

 • nincs porszennyezés
 • hőhatás nem éri a kezelendő felületet
 • megfelelő szemcseméret és minőség esetén nem károsítja a felületet

7.Fázis

Felületi sérülések eltávolítása

A felnik most már elég tiszták ahoz, hogy a rajta fellelhető mechanikai sérüléseket észre vegyük és döntsünk a javítási feladatokról amik a következők lehetnek:

 • Csiszolás
 • Hegesztés
 • Esztergálás
 • Alaki hibák javítása hidraulikus padon

8.Fázis

Zsírtalanítás

„RO” vizes berendezésben

A RO vagyis a fordított ozmózis rendszerű víztisztító készülékek képviselik a jelenleg legfejlettebb víztisztítási technológiát a háztartásokban és az iparban is! Minden berendezés lelke a RO membrán, ami NANO szűrési fokozattal bír. Eltávolít minden 0,0001 mikrontól nagyobb szennyező anyagot, legyen az mechanikai szennyeződés, klór, kőolajszármazék, vegyszer, vírus, baktérium, stb.

Az ellenőrzött és kijavított felnik konvejor pályára kerülnek, innentől emberi kéz a technológia során már nem érinti, védve azt a szennyeződésektől. Majd RO a vízzel öblítjük le a felniket egy zárt erre a feladatra speciálisan kialakított berendezésben, nem használva semmilyen oldószert és egyéb környezetre káros vegyszert!

9.Fázis

Szárítás

A zsírtalanítás után a felnik átkerülnek egy forró levegővel működő szárító berendezésbe.

10.Fázis

Alapozás

Az alapozás és az azt követő rétegek is elektrosztatikus porfestő eljárás útján kerülnek felvitelre, ehez speciálisan kialakított festő berendezéseket használunk. A natúr fémtiszta felni ezen fázis során megkapja az első réteg festéket-majd az előírt hőfokra és időre az előmelegített beégető kemencébe tesszük.

11.Fázis

Szín felvitele

A megrendelés során előre megbeszélt szín felvitele történik ebben a fázisban, majd az előírt hőfokra és időre az előmelegített beégető kemencébe tesszük a felniket.

12.Fázis

Lakkozás

Ebben a fázisban megkapja a felni az utolsó réteg festéket ami védi a külső behatásoktól és tartós bevonatot képez. A lakk elérhető matt és fényes kivitelben is. Majd mehet a felni a kemencébe.

13.Fázis

Csomagolás

A lakkozás utáni beégetés és visszahűtési periódus után a már kész felniket levesszük a konvejor pályáról, ellenőrizzük a minőséget majd dobozokba csomagoljuk a felniket megvédve azokat a szállítási sérülésektől.

14.Fázis

Postázás

Megrendeléstől függően az elkészült és becsomagolt felniket személyesen üzemünkben átadjuk vagy futárszolgálattal a megrendelőnek eljuttatjuk.

Nézd meg szolgáltatásainkat

Szolgáltatások